Våre tjenester

Det skal være gøy å bygge bolig!
Vi håndterer hele prosessen med nybygg eller renovering av din bolig fra planlegging, tegninger, budsjett, søknad, oppføring og service.

Personlig og profesjonell veiledning

Å bygge hus eller hytte kan med første tanke virke overveldende. Ønsker jeg meg en tradisjonell eller mer moderne bolig? Hva er god planløsning? Hvilke materialer skal vi bruke? Hvordan utnytte tomten på best måte?

Vi i Bico ønsker at det skal være gøy å bygge bolig!
Våre strukturerte og kreative prosjektledere har lang erfaring med prosjektering og bygging av både tradisjonelle og moderne hus og hytter. De brenner for at du skal få den bolig du drømmer om og elsker hus og hytter med særpreg, slik at du får en bolig som ikke er lik alle andres.
For at du skal ende opp med drømmeboligen din får du en fast prosjektleder som vil ha kontinuerlig dialog med deg gjennom hele byggeprosessen, fra ide til ferdig bolig. Du kan også kontakte din prosjektleder når du måtte ønske, både under og etter utført arbeid.

Prosjektering til avtalt tid, pris og kvalitet

Bico gir deg selvfølgelig frihet under hele prosessen til å være med på utformingen av boligen.
Vårt mål er å forsterke dine ønsker og samtidig gi råd bygget på kvalitet, funksjonalitet og selvfølgelig hva som er realistisk i forhold til budsjett. Det at vi har lang erfaring og kunnskap med hva som er godt håndverk, altså hva som er funksjonelle og holdbare materialer og løsninger, blir en betryggelse for deg når vi skal bygge eller renovere din bolig.

For at du skal føle deg trygg gjennom hele prosessen har din prosjektleder den fulle og hele oversikten over ditt byggeprosjekt. Han tar seg av fremtidsplaner, byggemøter og følger opp alle leverandørene. Våre prosjektledere kjenner godt til lover og forskrifter, er gode på budsjettet og holder deg oppdatert her. Slik får du en behagelig og oversiktlig prosess uten forsinkelser og andre overraskelser.

Bygger alt fra tradisjonelle til moderne hus og hytter

Vi bygger alt fra tradisjonelle til moderne boliger, spesialtegnede hus og hytter i samarbeid med arkitekter, men også ferdighus fra husprodusenter. Er du tidlig i idéprosessen og ikke har valgt arkitekt enda, har vi et veldig godt samarbeid med flere arkitekter deriblant Urbanhus.

Bicos lokale snekkerverksted

Visste du at Bico har et eget snekkerverksted i Kristiansand?

Dette er en stor fordel da vi ser at flere velger unike og spesialproduserte produkter og innredning tilpasset boligen. Dette kan være alt fra dører, vinduer, listverk, bokhyller, pulter, sittebenker, stuebord, spisebord osv. Dette gir boligen tydelig særpreg med maksimal utnyttelse. Lokal produksjon er ikke bare en fordel for miljøet og norsk økonomi, men også for deg da det gjør at vi kan kvalitetssikre det vi leverer.

Leverer til avtalt tid, pris og kvalitet

Rehabilitering og renovering er et av kjerneområdene til Bico. Vi har lang erfaring med store og små endringer, både inne og ute. Dette kan være alt fra som ombygg, tilbygg og påbygg eller strukturelle endinger av romløsning, fasade, bærevegger eller lignende der det er behov for entreprenører og fagfolk.

Enten om du skal bytte kledning, restaurere barndomshjemmet ditt eller tilpasse din nye leilighet til dine behov, tilbyr Bico profesjonell veiledning tilpasset hvert enkelt prosjekt. Våre prosjektledere hjelper deg med å finne de gode løsningene og har kontroll på budsjettet og prosessen underveis. Våre fagfolk har lang erfaring og kompetanse med å bygge riktig med tanke på byggets epoke og tidligere uttrykk. De har kontroll på detaljene og sørger for god kvalitet på arbeidet.

Bicos lokale snekkerverksted

Har du et flott og ærverdig gammelt hus som du skal rehabilitere og restaurere?
Vi kan lage hva som helst i vårt eget snekkerverksted i Kristiansand!

Her tilpasser vi materiell som ikke lenger er i produksjon. Dette kan være alt fra fasade, profiler, listverk, vinduer, dører, bokhyller osv.
Disse håndlagde produktene gir boligen de flotte detaljene og den helheten den fortjener.
Det også fint å tenke på at lokal produksjon er ikke bare en fordel for miljøet og norsk økonomi, men også for deg da det gjør at vi kan kvalitetssikre det vi leverer.

Vi har tro på at ryddige prosesser gir gode resultater

De fleste prosjekter krever en byggetillatelse før man kan begynne å bygge etter plan- og bygningsloven.

Ansvarlig søker er tiltakshavers representant overfor kommunen, og har ansvar for at søknaden inneholder nødvendige opplysninger for at kommunen skal kunne ta stilling til om tiltaket er i samsvar med bestemmelser og tillatelser. Ansvarlig søker skal samordne de ansvarlige prosjekterende, utførende og kontrollerende, og påse at alle oppgaver er belagt med ansvar. Ansvarlig søker har ansvar for at tiltaket avsluttes ved innsending av nødvendige opplysninger for kommunens utstedelse av ferdigattest.

Vi har sentral godkjenning som ansvarlige søker og har god kjennskap til lover og forskrifter. Så tidlig som mulig i planleggingen vil ansvarlig søker kunne veilede med hvor stort man kan bygge, og hva man må ta hensyn til, for å få tillatelse til å realisere drømmeprosjektet.

Som ansvarlig søker koordinerer vi hele byggesaken.

Bicos egne tømrere

Opprinnelig var Bico et rent tømrerfirma. I dag er vi er stolte over å fortsatt ha flere av våre flinke tømrere med på laget, hvor noen har jobbet for Bico i over 40 år! Våre svært dyktige tømrere og våre prosjektledere har god og tett kommunikasjon gjennom hele byggeprosjektet. Alle våre fagfolk har en høy materialkunnskap og er veldig opptatt av god kvalitet ned til minste detalj. Flere av dem har etterutdanning som mesterbrev, noe som øker deres kunnskap innen bygg og byggetekniske krav.

De er flinke til å se de gode løsningene og sørger for at din bolig blir bygget etter avtalt tid, pris og kvalitet.

Vi er der også etter utført arbeid

Skulle det være noe i ettertid av byggeprosessen kan du regne med oss! Vi har flinke folk som stiller opp på kort varsel for å fikse eventuelle utfordringer med din bolig.

Kontakt en av våre dyktige prosjektledere i dag

Om du ønsker en uforpliktende samtale med en av våre hyggelige prosjektledere, finner du deres kontaktinformasjon her.